Vädrat korsord – Synonymer och exempel för att hjälpa dig i ditt korsordspussel

Synonym Exempel Användning
Blåsig Det var en blåsig dag idag. Adjektiv
Luftat Jag har precis luftat mitt hus genom att öppna fönstren. Verb
Friskt Han tog en promenad i det friska vädret. Adjektiv
Friskslaget Hon njöt av friskslaget på havet. Adjektiv

Vädrat korsord handlar om vädret och olika synonymer som kan användas för att beskriva väderförhållanden eller aktiviteter relaterade till vädret. Det finns flera olika synonymalternativ som kan vara till hjälp när du löser ditt korsord.

Ett vanligt synonym för ”vädrat” är ”blåsig”. Det kan användas för att beskriva en dag då det blåser mycket eller när det är mycket vind. Till exempel: ”Det var en blåsig dag idag.”

En annan synonym är ”luftat” som är ett verb och används när man pratar om att öppna fönstren för att få in frisk luft eller för att vädra ut dålig lukt. Exempel: ”Jag har precis luftat mitt hus genom att öppna fönstren.”

Ytterligare en synonym är ”friskt” vilket är ett adjektiv som kan användas för att beskriva att vädret är härligt och uppfriskande. Exempel: ”Han tog en promenad i det friska vädret.”

En sista synonym är ”friskslaget”. Det är också ett adjektiv och används när man pratar om att njuta av den uppfriskande luften på havet eller vid stranden. Exempel: ”Hon njöt av friskslaget på havet.”

Genom att använda dessa synonymer för ”vädrat” kan du uttrycka olika aspekter av vädret eller väderrelaterade aktiviteter i ditt korsordspussel. Lycka till med ditt korsord och hoppas att dessa synonymer hjälper dig att hitta rätt ord!