Fråga

Svar

Ord längd

1. Bibliskt land webbkryss

Kanans land

10

Välkommen till en ny spännande utmaning i korsordets värld! Idag kommer vi att utforska en fråga av biblisk betydelse. I detta webbkryss söker vi efter ett synonym för ”bibliskt land” som består av 10 bokstäver. Svaret på denna fråga är ”Kanans land”.

”Kanans land” är ett gammalt begrepp som har hänvisningar till Bibeln. Detta termer används för att hänvisa till det geografiska området som Gud enligt Bibeln gav till israeliterna. Det var det förlovade landet som ledde till israeliternas exodus från Egypten och deras bosättning i landet. I dagens värld inkluderar detta område delar av Israel, Palestina, Jordanien och Libanon.

Användningen av ”Kanans land” i webbkryss är ganska vanligt. Detta är en utmanande fråga som kräver kunskap inom biblisk historia och geografi. Svaret är dock inte så svårt att hitta när du har rätt ledtrådar och fyller i andra korsordsspår som korsar med detta svar.

Denna fråga kan vara en nyckel till att klara hela korsordet, eftersom det genom att känna till svaret på denna fråga blir det lättare att fylla i andra ord som korsar med ”Kanans land”. Det finns några vanliga korsordshinl med denna fråga, till exempel ”hemland för israeliterna” eller ”det förlovade landet”.

Så om du stöter på frågan ”Bibliskt land webbkryss” i ditt korsord, se till att fundera på ”Kanans land” som det potentiella svaret. Det kan vara nyckeln till att vinna korsordutmaningen och imponera på dina vänner med din kunskap om både bibliska och geografiska termer.

Lycka till med ditt webbkryss och ha kul med att söka efter de rätta svaren för att lösa det framgångsrikt!