Synonym Beskrivning Exempel
Lenifier En mjukgörare som används för att mildra något För att göra smöret lättare att breda på brödet, använd en lenifier så blir det enklare.
Kaliumsåpa Ett ämne som används för att göra textilier mjuka Efter att tvätten var klar använde jag kaliumsåpa som mjukgörare för att få kläderna att kännas lena och smidiga.
Uppmjukare Ett medel som används för att göra material mjukt Jag köpte en flaska uppjmukare för att göra mina handdukar mjuka och fluffiga efter tvätt.
Mildrande medel En komponent som används för att mildra en effekt Jämfört med andra rengöringsprodukter är denna mildrande medel ett bra val för att inte skada ytan.

Vad är ett mjukgörare korsord?

Ett mjukgörare korsord är en typ av korsord där ledtrådarna och svaren relaterar till ord och uttryck som beskriver en mjukgörare. En mjukgörare är något som används för att göra något mjukt eller mildra en effekt. I detta korsord kommer du att stöta på olika synonyma termer för mjukgörare och lära dig hur de kan användas på olika sätt.

Synonymer för ”mjukgörare”

För att hjälpa dig i ditt korsordspusslande, här är några vanliga synonymer för ”mjukgörare” och deras betydelser:

 1. Lenifier

  En lenifier är en mjukgörare som används för att mildra eller göra något mjukt.

  Exempel: För att göra smöret lättare att breda på brödet, använd en lenifier så blir det enklare.

 2. Kaliumsåpa

  Kaliumsåpa är ett ämne som används som mjukgörare i tvätt för att göra textilier mjuka och lena.

  Exempel: Efter att tvätten var klar använde jag kaliumsåpa som mjukgörare för att få kläderna att kännas lena och smidiga.

 3. Uppmjukare

  En uppjmukare är ett medel som används för att göra material mjuka. Det kan användas i tvättmedel eller anses användas direkt på material som handdukar eller kläder.

  Exempel: Jag köpte en flaska uppjmukare för att göra mina handdukar mjuka och fluffiga efter tvätt.

 4. Mildrande medel

  Ett mildrande medel är en komponent som används för att mildra en effekt eller göra den mindre intensiv. I vissa fall kan det också fungera som en mjukgörare eller reducerare av effekten.

  Exempel: Jämfört med andra rengöringsprodukter är denna mildrande medel ett bra val för att inte skada ytan.

Med dessa synonymer i ditt arsenal bör du vara redo att lösa ditt mjukgörare korsord utan problem. Lycka till!