Spanskt vin – korsord

Synonym Exempelmening Användning
Sherry Hon njöt av ett glas sherry. Sherry är en typ av spanskt vin som ofta serveras som aperitif eller efterrätt.
Rioja Vi beställde en flaska rioja till middagen. Rioja är en känd typ av spanskt vin som kommer från regionen med samma namn i Spanien.
Sangria Vi njöt av en kall kanna sangria på stranden. Sangria är en populär spansk punchliknande dryck som oftast består av rött vin, frukt och socker.
Cava Vi skålade i cava för att fira det nya året. Cava är ett mousserande vin från Spanien som påminner om champagne.

Letar du efter synonymen till ”Spanskt vin” för ditt korsord? Oroa dig inte, jag är här för att hjälpa dig! Här är några alternativ som du kan använda för att lösa ditt korsord och slutföra din pussel.

Ett vanligt synonym för ”Spanskt vin” är sherry. Till exempel kan du använda följande mening i ditt korsord: ”Hon njöt av ett glas sherry.” Sherry är en typ av spanskt vin som vanligtvis serveras som aperitif eller efterrätt.

En annan synonym som du kan använda är rioja. Beskriv till exempel en middagsscenario med följande mening: ”Vi beställde en flaska rioja till middagen.” Rioja är en välkänd typ av spanskt vin som kommer från regionen med samma namn i Spanien.

Vill du ha en mer festlig synonym? Då kan du använda sangria. Här är en mening som du kan använda i ditt korsord: ”Vi njöt av en kall kanna sangria på stranden.” Sangria är en populär spansk punchliknande dryck som oftast görs med rött vin, frukt och socker.

Slutligen kan du också använda synonymen cava. Till exempel kan du ha följande mening i ditt korsord: ”Vi skålade i cava för att fira det nya året.” Cava är ett mousserande vin från Spanien som liknar champagne.

Jag hoppas att dessa synonymer hjälper dig att slutföra ditt korsord och ha roligt med din pusselaktivitet. Lycka till och njut av ditt spanska vin!