Gammalt ord för tjänare – Webbkryss för synonymjägare

Hej och välkomna till ännu en spännande resa genom de mystiska korridorerna av korsord! Idag ska vi utforska ett gammalt ord för tjänare som kan dyka upp i ditt nästa kryssord. Så låt oss dyka in i denna fascinerande värld av ord och tjänande!

Synonym Betydelse Användning i en mening
Dräng En gammal benämning för tjänare eller betjänt Drängen serverade frukost åt den kräsne gästen.
Piga En äldre term för kvinnlig tjänare Pigan städade noggrant herrskapets sovrum.
Lakej En betjänt i finare hushåll Lakejen bar fram champagnebrickan till värdinnans gäster.

Det första ordet i vår lista är ”dräng”, en synonym för tjänare eller betjänt som användes förr i tiden. Det här ordet kan vara perfekt för att fylla i luckorna i ditt kryssord. Ett exempel på användning av detta ord i en mening är ”Drängen serverade frukost åt den kräsne gästen.”

En annan synonym som kan dyka upp i ditt kryssord är ”piga”, som användes för att beskriva en kvinnlig tjänare. Ett exempel på användning av detta ord i en mening är ”Pigan städade noggrant herrskapets sovrum.”

Sist men inte minst har vi ordet ”lakej” som förmodligen skulle vara mer lämpligt för finare hushåll. Ett exempel på användning av detta ord i en mening är ”Lakejen bar fram champagnebrickan till värdinnans gäster.”

Så nu när du har lärt dig dessa gamla ord för tjänare, kan du vara redo att korsa av dem i ditt nästa kryssord. Kom ihåg att detta är bara några exempel på möjliga svar, så håll dina synonymer redo och ge ditt kryssord en riktig utmaning! Lycka till!