Vad betyder Klagolåt korsord?

För att starta, klagolåt i korsordssammanhang kan referera till svaret på en ledtråd som ofta har att göra med begrepp av sorg och förlust. Men hur används detta ord i praxis? Och vilka synonymer kan vara dolda bakom detta kryssord begrepp?

Klagolåt i en mening

”Känslan av sorg och ensamhet efter begravningen var outsäglig, det var som en klagolåt utan ord.” Här används klagolåt för att beskriva en stark känsla av förlust och sorg.

Synonymer till Klagolåt

Det finns flera synonymer till ordet klagolåt som kan vara nyckeln till lösningen av ditt korsord. Några av dessa inkluderar gråtsång, jämmer och sorgesång. Ofta kan klagolåt beskriva en sorgsen melodi eller en dyster sång.

Synonym Antal Bokstäver Exempel på Användning
Gråtsång 8 I hans öron lät vinden som en evig gråtsång.
Jämmer 6 Skogen var fylld av djurens jämmer i gryningen.
Sorgesång 9 Pianot spelade en sorgesång för den förlorade tiden.

Hur man använder Klagolåt i korsord

När du stöter på ett korsord som ber om en synonym till klagolåt, tänk på känslan av sorg och förlust. Kanske ledtråden ger en musikalisk hint, vilket gör sorgesång till ett troligt svar. Eller kanske det är en mer generell beskrivning av sorg, vilket gör jämmer till ett bra val.

Avslutningsvis, kom ihåg att det inte finns några fasta regler i korsord. Det beror alltid på ledtråden och dess sammanhang. Så, granska ledtråden noggrant och låt din intuition leda dig till rätt svar!